Srebrenica: Uljepšan grad, zasađeno cvijeće

Uz finansijsku podršku Općine, radnici JKP „Polet“ u Srebrenici završili su uređenje nekoliko gradskih površina.

Zasađeno raznovrsno cvijeće

Na prostoru ispred Općine, u ulici Srebreničkog odreda, na kružnom toku pored gradske tržnice i drugim lokacijama prekopano je zemljište, nasut je humus te je zasađeno raznovrsno cvijeće.

Miloš Milovanović, direktor „Poleta“, kaže da su poslovi završeni za nekoliko radnih dana te da je bila angažirana mehanizacija ovog preduzeća. Iako su svi radnici bili uključeni u ovu akciju, nisu bili zapostavljeni gradska čistoća i redovan odvoz smeća na odgovarajuću deponiju.

Očišćeni trotoari

– Prije ovih radova s ulica i trotoara očišćen je sav posipni materijal koji je posipan tokom zime. Osim toga, uredili smo i dio gradskog parka koji je godinama bio zapušten. Općina ima spreman projekt za uređenje gradskog parka vrijedan 200.000 maraka. Kada dođe do realizacije, aplicirat ćemo na tender, jer imamo radnu snagu i potrebnu mehanizaciju – kaže Milovanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79