Srpska pravoslavna crkva zabranila sveštenstvu objave na društvenim mrežama

 

Društvenim mrežama kruži odluka Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC) kojom se zabranjuje sveštenstvu i monaštvu da istupaju na društvenim mrežama bez prethodnog odobrenja, odnosno blagoslova Crkve.

Odluka u vezi pojavljivanja sveštenoslužitelja na društvenim mrežama donijeta je, prema ovom dokumentu, krajem avgusta.

– Obavještavamo Vas da je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve u svojoj sjednici od 31. avgusta 2021. donio odluku koja se odnosi na sve učestaliju praksu da se pojedini sveštenoslužitelji pojavljuju u raznim diskusijama i videoklipovima na društvenim mrežama.

 

– S tim u vezi, nalažemo Vam da odmah po prijemu ovog akta obavijestite sveštenstvo i sveštenomonaštvo u Vašim namjesništvima o naprijed navedenoj odluci, naglašavajući pri tome da nije dozvoljeno bilo kakvo istupanje u javnost, pa tako ni istupanje i djelatnost na društvenim mrežama bez Našeg blagoslova – navedeno je u odluci koju potpisuje patrijarh SPC Porfirije.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79