Srušio se dio zgrade u centru Zagreba: Nastao saobraćajni kolaps, nekoliko automobila oštećeno

Foto: Index, Patrik Macek/PIXSELL

U centru Zagreba srušila se skela. Skela je pala na ulicu na uglu Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske.

Oštećeno je više parkiranih automobila.

Andro Pavuna, pročelnik Ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost Grada Zagreba, u Dnevniku N1 komentirao je današnji incident u centru Zagreba.

“Inspekcijski nadzor u ovakvom slučaju traje dugo, na terenu je i policija, provode se istrage. Odgovore ćemo znati nakon dovršetka istrage”, rekao je i dodao govoreći o eventualnoj odgovornosti:

“Kako je do ovoga došlo, utvrdit će građevinska inspekcija i policija jer ovo je doista bio događaj koji je ugrozio i sigurnost, a oštetio je imovinu, najvažnije da nitko nije stradao. Odgovornost je jednostavno reći, propisano je zakonom – izvođač radova koji je zadužen da se radovi izvode s propisima i na način koji treba osigurati da se ovako nešto ne dogodi ili da se ne manifestira na ovaj način.”

Grad Zagreb se trudi da se ovakve stvari ne dogode, rekao je Pavuna i naglasio: “Grad postaje veliko gradilište, on je napokon u ozbiljnijoj fazi obnove i sad moramo živjeti s brojnim skelama. Sigurnost je beskompromisna i ne dovodimo je u pitanje.”

Građani se ne moraju bojati, ali moraju poštovati znakove zabrane. “Građani nekad ignoriraju i znakove i ograde”, dodao je.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79