Šta će biti s četvero djece nakon što im je majka preminula

Četvero djece iz sarajevske općine Stari Grad od jučer nemaju nikoga. Njihova majka Emina Stanković je preminula od karcinoma. Oca, također nemaju.

Sarajka Aida Feraget početkom januara organizirala je prikupljanje pomoći za ovu porodicu koja je živi u nehumanim uvjetima.

I odziv dobrih ljudi bio je nevjerovatan. Donijeli su hrane, higijenskih potrepština, novca za lijekove…

Umrla je Emina, majka četvero djece, među zidovima koje progrizaju štakori

A sada četvero djece, od kojih je troje maloljetno, ostali su bez majke.

– Amar, Eminin sin, mi je javio da je preminula. Od tada sam s njim u kontaktu. Oni su u stanju socijalne potrebe. Sav onaj novac koji smo skupili njoj za lijekove, Amar može upotrijebiti za sahranu. Međutim, oni imaju pravo da im Općina ili Kanton, nisam sigurna koji nivo vlasti, skinu taj teret i preuzmu troškove na sebe. Trenutno radimo na tome. Amar je punoljetan, tako da će vjerovatno skrb o njegova tri brata preći na njega – govori nam Feraget.

Feraget: Neću dići ruke od njih

Feraget: Neću dići ruke od njih

Sami su

Na koji način, Aida ne zna sada prenosi Avaz.

– Oni nemaju više nikoga, ne postoji nikakav otac. Sami su zaista. Šta će biti s njima u smislu zakona, to ne znam, znam da ja neću dići ruke od njih. Njima vlast, koja god, s kojeg god nivoa, mora dati četiri suha zida među kojima će živjeti. A dalje će narod srediti. Ne moraju im oni dati ni namještaj ni ništa. Oni imaju pravo da imaju barem smještaj. Amar je jedno divno mlado stvorenje. Zbog korone je ostao bez posla. Inače je i prije sve na njemu bila, otkako im se mama razboljela – govori Feraget teškog glasa.

Feraget: Umrla je Emina, majka četvero djece, među zidovima koje progrizaju štakori, u ovoj truleži…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79