Šta gradi građevinsku tajkun Tihomir Brajković na Čengić Vili? Građani su protiv…

Šta gradi građevinsku tajkun Tihomir Brajković na Čengić Vili? Građani su protiv…


Tibra, doduše, posjeduje samo dio ovog zemljišta, dok je ostatak u vlasništvu drugih građana, a najveća parcela u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo. No, već činjenica da Tibra posjeduje dio zemljišta jasno ukazuje na namjeru da baš ova kompanija gradi spomenuti objekat

Građani sarajevskog naselja Čengić Vila izjasnili su se protiv izmjena regulacionog plana kojim je predviđena izgradnju novih objekata.

Javna rasprava u Općini Novi Grad održana je 6. februara a izazvala je veliki interes građana.

Nadležni su predstavili izmjene regulacionog plana “Hepok Čengić Vila II” koji podrazumijeva izgradnja zgrada sa sedam, osam i devet spratova. Riječ je o stambeno-poslovnim objektima.

Predviđena je i izgradnja višespratnih garaža kao i nove ceste kojom bi se povezale ulice Azize Šaćirbegović i Kraljice Jelene.

Zanimljivo je da je vlasnik dijela zemljišta na kojem je predviđena gradnja stambenog kompleksa firma Tibra Pacific iz Kiseljaka u vlasništvu Tihomira Brajkovića, piše BiznisInfo.ba.

Naime, najveći objekat čija je gradnja planirana u ovom naselju je stambeno-poslovni kompleks koji se sastoji od više spojenih objekata, a čija je visina do 9 spratova.

Ovaj kompleks nalazio bi se na zelenoj površini pored ceste kojom prolazi trolejbus, a odmah pored Bosmala (u smjeru Švrakinog sela i Dobrinje).

Tibra posjeduje dio zemljišta upravo na mjestu gdje je planirana gradnja ovog kompeksa.Tibra, doduše, posjeduje samo dio ovog zemljišta, dok je ostatak u vlasništvu drugih građana, a najveća parcela u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo.

No, već činjenica da Tibra posjeduje dio zemljišta jasno ukazuje na namjeru da baš ova kompanija gradi spomenuti objekat.

Kako nezvanično saznaje BiznisInfo.ba, Tibra je u međuvremenu pokušavala doći i do okolnih parcela koje su joj potrebne za realizaciju ovog projekta.

Brajković je, podsjetimo, jedan od najvećih graditelja u Sarajevu. Osim naselja Tibra na Stupu, izgradio je i obližnje naselje Bulevar, potom Novu Otoku, a trenutno gradi objekat Avenija kod GRAS-a. Planira graditi i zgradu između hotela Holiday i tržnog centra Alta na Marindvoru.

Fotografije prostora na kojima se planira izgradnja navedenog objekta pogledajte ovdje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija