Šta je zajedničko Jala Bratu i Huletu: Estradne ličnosti postale najpoželjniji stranački kandidati

U Bosni i Hercegovini svjedočimo često raznim političkim transferima. Oni iz stranke u stranku se uvijek manje-više mogu i naslutiti, no migraciju onih sa estrade u svijet politike je zanimljivo pratiti.

Najsvježiji transfer na relaciji estrada-politika je onaj u SDA turbo-folk pjevača Huleta kojeg su jučer prenijeli brojni mediji.

Pojačanje za SDA Srebrenik: Pjevač Hule ispunio potpisnicu za stranku!

Ali nije Hule ništa drugačija priča od recimo njegovog estradnog kolege Mirsada Čomage koji se okušao kao kandidat SDP-a na listi za vijeće u Novom Sarajevu: „Za urbanu Općinu Novo Sarajevo, modernu i ugodnu za življenje“ – poručivao nam je sa plakata.

Alen Islamović, svima dobro poznat kao frontmen kultne rok grupe Bijelo dugme, najavio nam je vlastiti politički projekat i osnivanje stranke.

Legendarni pjevač ulazi u politiku: Dolazim da spasim svoj grad od migranata!

 

Alma Čardžić u svojoj namjeri bila je čak i uspješna. Nakon što se okušala u muzičkoj karijeri, svoj komad plavog neba u politici našla je kroz narodnu stranku Radom za boljitak i postala zastupnica ove stranke u federalnom parlamentu.

Na listi za vijeće u Vogošći našao se i popularni Jala brat, koji je, iako sa lakoćom puni klubove i dvorane širom Evrope, ipak kao političar osvojio svega nešto više od 500 glasova.

Estrada i politika su oduvijek bile u vezi. Mnogi muzičari stavljali su se u službu politike ili su bili identificirani sa određenim politikama i strankama, ali kada sa te strane, pređu na stranu onih koji donose odluke od značaja za društvo i državu, tada su i država i društvo u ozbiljnom problemu prenosi Press Media.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79