Šta se dešava na Kosovu: Tri likvidacije, svi osumnjičeni u bijegu

U nekoliko dana na Kosovu su se dogodila tri teška ubistva i još nekoliko osoba je ozlijeđeno, a za osumnjičenima za ova krivična djela kosovska policija još uvijek traga.

Posljednje ubistvo dogodilo se u četvrtak u općini Skenderaj, u centralnom dijelu Kosova. U jednom kafiću, u naselju Runik, u pucnjavi je život izgubio 39-godišnjak, dok su još tri osobe ranjene, prenosi kosovski portal Telegrafi.

Dvojica osumnjičenih (sa maskama) za ovo krivično djelo i dalje su u bijegu i za njima traga Kosovska policija.

Glasnogovornik kosovske policije za regiju Mitrovice Avni Zahiti u izjavi za Telegrafi je rekao da nema novosti u vezi s hapšenjem osumnjičenih.

Također, prije četiri dana, 7. augustra, u jednom baru u gradu Klina, u zapadnom dijelu Kosova, iz vatrenog oružja ubijena je osoba u 50-im godinama Anton Prela. Tush Frroku, osumnjičeni za ovo ubojstvo, još je u bijegu i za njim traga Kosovska policija.

To je potvrdio i glasnogovornik kosovske policije za regiju Peć Fadil Gashi.

“Još uvijek nema ništa od hapšenja osumnjičenog”, kratko je rekao Gashi.

U međuvremenu, 4. augusta u jednom kafiću u centru Prištine u pucnjavi je jedna osoba ubijena, a 17 ih je ranjeno.

Osoba koja je umiješana u događaj, Dukagjin Nikolaj, poznat pod nadimkom “Vojvoda”, i dalje je u bijegu. Za Nikolajem je od ranije raspisana potjernica američkog FBI-ja za trgovinu narkoticima.

Glasnogovornik kosovske policije za regiju Priština Agron Borovci istaknuo je kako još uvijek nema informacija o hapšenju osumnjičenog.

Ovi slučajevi su šokirali kosovsku javnost, a istovremeno je zatražen i oštriji angažman sigurnosnih tijela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79