Šta se dešava u Grudama: Koja je razlika između bombi i lansera, te ispitivanja i hapšenja?

Ne jenjavaju skandali oko ‘aviobombi’ u Grudama, koje su se naknadno pretvorile u lansere.

“U skladišnim prostorima jednog poduzeća, pronađena je veća količina zrakoplovnih bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena. Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Federalne uprave policije –FUP, vrše pretrese jednog poduzeća na području općine Grude”, priopćilo je Tužiteljstvo napomenuvši da su na lokaciji pretresa prisutni i specijano obučeni policijski djelatnici za kontra-diverzijsku zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.

Međutim, nije se tu šta imalo deaktivirati, budući da se radilo o lanserima – truba, prazno, bez naboja i punjenja. I tu nije kraj. Danas mediji u Sarajevu javljaju da je hercegovački poduzetnik Miro Palac uhićen, no on je zapravo samo ispitan i pušten, i odmara kod kuće javljaju nam Gruđani.

“Vlasnik objekta je priveden i ispitan u okviru istrage. Istraga se intezivno nastavlja”, potvrdio je za Hercegovina.info i glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić koji je upravo jučer i priopćio da su na terenu specijalne jedinice za deaktivaciju bombi, no kasnije nije poslao ispravak da se ne radi o bombama. Čak i FUP, kojeg su jučer pitali na kojoj lokaciji se vrše pretresi, jutros kaže u odgovoru ovom portalu da je nađena značajna količina ‘aviobombi’.

Stoga su zatražili i precizan odgovor – Jesu li u Grudama pronađene avio-bombe ili lanseri, i je li Palac uhićen ili je samo ispitan. Razlike su značajne, a proklizavanje organa u Grudama izgleda pozamašno. Odgovor se čeka.

Što se akcijom u Grudama htjelo postići nije jasno. Palac je lansere u objektima stečenim privatizacijom Sokola zatekao. Teme tu za organe itekako ima, a ona bi se, izvjesno je, kvalitetno obradila istraživanjem privatizacije Sokola, no ne i ovakvim, početničkim proklizavanjem organa u Grudama gdje su se tresla brda, a rodio majušni miš, a u samo dva dana bombe pretvorile u lansere, a ispitivanje u uhićivanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79