Šta se zapravo krije iza skandala o zabrani dolaska u Jasenovac?

Ukrajinski avion Antonov koji je sinoć pun srbijanskog oružja poletio s aerodroma u Nišu i, prema riječima srpskog ministra odbrane Nebojše Stefanovića prevozio oružje za Bangladeš, srušio se sinoć u Grčkoj. Avion je bio u vlasništvu ukrajinske kompanije sa sjedištem u Kijevu, koja je dugogodišnji prevoznički partner NATO saveza. Svih osam poginulih članova posade bili su Ukrajinci, piše Slobodna Dalmacija.

Gotovo istodobno, zakuhan je iz ureda srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića mali ljetni instant rat s Hrvatima. Povod je bila njegova nagla želja da odjednom, i to u svojstvu privatne osobe, posjeti memorijalni centar u Jasenovcu i neodgodivo se pokloni sjenama tamo pobijenih Srba. Hrvatska strana promptno je zagrizla u bačenu kost i Vučiću onemogućila dolazak, ali mu je time omogućila žuđenu medijsku predstavu.

Znatno prije negoli su Vučićevi tabloidi u Srbiji razmahali vatricu strasnih javnih svađa s ‘ustašama’ oko Jasenovca, pametni građani Srbije su vispreno prognozirali šta slijedi nakon vijesti o padu ukrajinskog aviona punog srpskog oružja.

Čarli Vafls, po samodefiniciji ‘pravoslavni drugosrbijanac’ je na svom twitter profilu precizno navijestio: „U sljedeća 72 sata očekujte: ustaški pir, šiptarski napad, bugarski nož, bošnjačku klevetu, crnogorsku osvetu… Sve samo da se ne priča o ukrajinskome avionu punom srpske „robe”.

I budali je jasno da je Aleksandru Vučiću ‘jasenovačka afera’ bila nužno potrebna da hitno pokrije sramotu svoga lažnog prijateljstva s Vladimirom Putinom, kojemu javno redovito liže dupe, a iza leđa prodaje oružje njegovim ljutim neprijateljima, piše Slobodna Dalmacija.

Nejasno je jedino zbog čega je velika pompa oko zakuhanoga ‘diplomatskog incidenta’ trebala hrvatskoj vladi i njenom ministru vanjskih poslova Goranu Grliću Radmanu? Zbog manjka inteligencije, tankih antisrpskih refleksa ili, naprosto, zbog starog dobrog hrvatsko-srpskog zakona spojenih no fatalno šupljih posuda?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79