Šta sve radi Zukorlić: Od teretane i skupocijenih džipova do jahanja

Muftija Muamer ef. Zukorlić rođen je 15. 2. 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu „Gazi husrev-beg“ u Sarajevu.

Supruga Muamera Zukorlića otkriva kako je biti druga žena i šta bi uradila kada bi joj tražio dozvolu za novi brak

Tečno govori, piše i čita na arapskom jeziku. Govori turski jezik. Služi se engleskim jezikom. U osnovnoj školi učio ruski jezik.

Arhiv

Višegodišnji predavač u medresi „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru, ali i predavač na grupi vjerskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji. Predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka od njegovog osnivanja 1993. do 2007. Muftija sandžački od 1993. Glavni muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji od njenog objedinjenja 2007.

Vodio je Islamsku zajednicu punih devetnaest godina. Podiže brojnu porodicu i odgoja sedmoro djece. Utemeljitelj je i osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru 2002. godine sa odjeljenjima u Nišu, Beogradu, Pančevu i Subotici. Osnova je žensku medresu „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru 1996. i njenog odjeljenja u Rožajama 2002.

Alo

Njegovom zaslugom osnovan je Muslimanski omladinski klub (MOK) 1999. Osnivač Udruženja uleme Islamske zajednice u Srbiji 2007. Podržao osnivanje Sandžačke biznis asocijacije (SABA) 2010. osmislio i osnovao Bošnjačku kulturnu zajednicu 2009. Predvodio tim za pisanje Ustava Islamske zajednice u Srbiji.

Poznat po oštrom diskursu protiv kršenja ljudskih prava i diskriminacije, zbog čega je često u nemilosti beogradskog režima.

Vjeruje i uporno tvrdi da je žena nacionalni heroj, te joj shodno tome treba obezbijediti zaslužen status u društvu.

OD TERETANE I SKUPOCIJENIH DŽIPOVA DO JAHANJA

Zukorlić u posljednje vrijeme koristi sva moguća sredstva kako bi se što više eksponirao u medijima. Tako ovom kandidatu za reisa nije strano i da fotografe obavijesti kada je u teretani kako bi svima pokazao koliko se preznojava na treningu kik-boksa, kako se isteže…

Arhiv

Za njega će neki reći da je jedinstven i po svojim ženama. Javnosti su poznate poznate dvije, a špekuliralo se da ima i treću.

Ekspreso.rs

Beogradskim novinarskim krugovima se prije nekoliko godina pričalo da je bio u vezi i sa novinarkom Belkisom Crnovršanin, koju je planirao za treću suprugu. “Muftija je smrt za žene”, pisale su tada novine, a novinarka s kojom se navodno viđao tada je imala samo 25 godina.

Ipak, on zvanično ima dvije žene, a u više navrata je isticao da je to njegova privatna stvar i da je bolje imati dvije žene, nego imati jednu, a varati je.

Jedna od njih, Elma, generalni menadžer je univerziteta koji je osnovao u Novom Pazaru. S njom ima troje djece.

Kurir

Često se u medijima Zukorlić spominje i kao neko ko je naučio na luksuzan načinu života, a navodno u voznom parku ima četiri džipa BMW X5. Pravdao se u srbijanskim medijima kako to nisu njegovi automobili, već ih dobiva na korištenje?!

Tanjug

Član je  jahačkog kluba na hipodromu u Beogradu i termine koristi nekoliko puta tokom sedmice. Kako je i sam svojevremeno izjavio, jahanje za njega predstavlja poseban vid relaksacije.

Ekspreso.rs

Posvećen je različitim aktivnostima kao što su fudbal, atletika, borilakče vještine…

Arhiv

Prema mišljenju javnosti, sudeći po komentarima i u medijima, društvenim mrežama, dosadašnjem iskustvu, bogastvu biografija… čini se da Kavazović ima puno veće šanse da postane novi-stari duhovni lider muslimana u BiH prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments