Stanari tuže firmu jer je zgradu uradila loše: “Kvalitet loš, naš parking prodaju”

Agonija stanara u Hadžićima se nastavlja. Kako kažu tužit će izvođača radova zbog niza propusta a svoje pravo tražit će na sudu. Angažovali su poznatog advokata iz Hadžića kako bi im pomogao u njihovoj pravnoj borbi.

“U posljednjih par dana obratilo mi se desetak stanara koji su kupili stanove u zgradama Cetbah koje se nalaze u Hadžićima. Zatražili su moju pomoć vezano za njihove probleme. Stanari okreću tužbe.

Stanari koji su kupili stanove od firme Cetbah iz Hadžića, koja je gradila i prodavala stanove moraju putem suda tražiti svoja prava. Shvatili su da su prevareni i svoja prava će tražiti putem suda. Zbog ovoga slijede i krivične prijave.


Firma Cetbah prodaje parkinge mjesta koja pripadaju vlanicima stanova a stanari nemaju gdje da parkiraju svoja vozila. Tužbe će biti i za kvalitet gradnje jer nije onako kako su se kupci i vlasnikom zgoda dogovorili.

Afera oko Cetbahovih zgrada,opštine Hadžići u fokusu je javnosti u zadnjih 8 mjeseci. Opština Hadžici na čelu na načelnikom Hamdom Ejubovićem ima veliku odgovornost za ove probleme sa kojima se suočavaju vlasnici stanova.

Opština Hadžići putem službu mora reagovati kako bi zaštitili stanare. – izjavio je opštinski vijećnik O.Vijeća Hadžići Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79