Stanari zgrade na Alipašinom Polju kritikuju “Sarajevostan”: Račune redovno plaćamo, haustor nam u katastrofalnom stanju

Stanari zgrade na Alipašinom Polju kritikuju “Sarajevostan”: Račune redovno plaćamo, haustor nam u katastrofalnom stanju


Stanari zgrade u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 14, na Alipašinom Polju, nezadovoljni su održavanjem svoje zgrade, a najviše kritikuju “Sarajevostan”.

“Sarajevostan” održava preko 2.600 zgrada-ulaza u Kantonu Sarajevo, a kako im piše na web stranici, zadatak im je stanarima pružiti uslove za bezbjedno stanovanje i zaštitu životne sredite.

U zgradama koje “Sarajevostan” održava, dužni su da otklanjaju eventualne štete, kvarove i vode računa o stanju zgrade.

Čitateljica portala Crna hronika kaže da je njihova zgrada u katastrofalnom stanju, da su se par puta žalili Sarajevostan-u, ali njih, jednostavno, nije bilo briga za kritike i žalbe.

Riječ je o zgradi koja ima osam spratova, a na svakom spratu se nalazi po tri stana, a svaki stan mjesečno Sarajevostanu uplati 26,60 KM.

“U zgradu smo se uselili tek nedavno i stanje koje smo zatekli je katastrofalno. Upravitelj haustora je “Sarajevostan”. Obraćali smo se njima više puta mailom međutim nikakav odgovor nismo dobili osim da se obratimo predstavniku stanara”, govori čitateljica.

POGLEDAJ GALERIJU

Predstavnici stanara su u kontaktu sa “Sarajevostanom”, a svakom od njih (nije samo ova zgrad u pitanju) iz “Sarajevostana” po default-u odgovaraju kako “nema para”.

Nejasno je kako “Sarajevostan” nema novca za održavanje zgrada, a za koje im stanari plaćaju račune.

“Mi redovno plaćamo račune, i sigurno nismo jedini. Mislim da će vam sve biti jasno kada pogledate slike i videe. Ono što na slikama nije vidljivo je smrad koji se širi u haustoru i ispred haustora zbog neurednosti i prljavštine. Podrumu nemamo pristup, ali i iz njega nešto užasno smrdi. Osim toga, stanovi su puni žutih mrava kojih se nemoguće riješiti. Mi jednostavno ne možemo da prihvatimo da moramo živjeti u ovakvom haustoru, a kao jedni prosječni građani, ne možemo uraditi ništa. Smatramo da ovakav haustor nije dostojan čovjeka”, napisala je ova ogorčena čitateljica.

POGLEDAJ GALERIJU

Poslali smo upit “Sarajevostanu” koje mjesečne obaveze imaju prema jednoj zgradi koju održavaju, a odgovor ćemo objaviti po dobijanju istog.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija