Stanivuković: 98 posto stanovnika ima redovno snabdijevanje vodom

Vanredne mjere i restrikcije u vodosnabdijevanju dale su rezultate u Banjoj Luci, kaže to gradonačelnik Draško Stanivuković. U većini mjesnih zajednica na teritoriji grada uspostavljena je redovna isporuka vode domaćinstvima.

– 98 posto stanovnika na teritoriji grada Banja Luka ima redovno snabdijevanje vodom – rekao je Stanivuković.

Situacija je kaže, izazovna u mjesnoj zajednci Donja Kola, posebno u visinskim zonama gdje se voda doprema uz pomoć cisterni.

– U Bronzanom Majdanu drastično riješena situacija koja je bila. Samo je trebao jedan dio ljudi koji su imali plantaže smanjiti potrošnju – rekao je Stanivuković ističući da je situacija dobra u Potkozarju, Piskavici i Dragočaju.

U Gradskoj upravi Banja Luke su poredili i količine padavina u junu i prvom dijelu jula sa istim periodom prošle godine.

– Otpilike za 55 posto je izazovnije stanje i manje je padavina nego u istom intervalu prošle i pretprošle godine – zaključio je Stanivuković.

Vandalizam je, tvrdi, zahavljujući inspekcijskim nadzorima u velikoj mjeri spriječen. Zbog toga će, tvrdi, hidranti biti kontrolisani na svakih pola sata. Građanima će, najavio je Stanivuković, biti na raspolaganju šest cisterni za punjenje bazena s vodom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79