Stanivuković: Beograd, kao stariji brat, želi da pomogne Banja Luci

Stanivuković: Beograd, kao stariji brat, želi da pomogne Banja Luci


Održavanje Prvog Svesrpskog sabora predstavlja veliki dan za srpski narod, istakao je danas predsjednik Privremenog organa Beograda, Aleksandar Šapić, pridružujući se gradonačelniku Banja Luke, Drašku Stanivukoviću, na manifestaciji “Beogradski dani porodice”.

Šapić je naglasio da Srbi moraju čuvati jedinstvo gdje god da žive jer je to ključno za njihovu historiju, budući da se nikada nije pojavio protivnik koji bi im mogao parirati kada su bili složni.

Dodao je da Beograd, kao stariji brat, želi pomoći Banja Luci koliko god je to moguće te da je cilj prenijeti iskustva iz projekata koje Beograd provodi i na Banja Luku.

Govoreći o Svesrpskom saboru, istaknuo je da otvara novo poglavlje za srpski narod te da je važno imati srpskog gradonačelnika u Beogradu jer to, kako je rekao, koristi svima, i manjinskim narodima i Srbima.

Šapić je naglasio da Svesrpski sabor šalje poruku da niko više neće iskorištavati nesložnost Srba te da će se više pažnje posvetiti dijaspori. Također, istaknuo je da nema mira bez dogovora sa Srbima i da je njihova uloga ključna za stabilnost regije.

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, naglasio je da kada se oba grada razvijaju, srpski narod ide naprijed, kao i Srbija i Republika Srpska. Izrazio je veliku ljubav prema zemlji i gradu te istaknuo da je njihova dužnost surađivati kako bi zajedno sačuvali himnu, grb, zemlju, ćirilicu i srpski jezik.

Stanivuković je istaknuo tri “svete srpske riječi” – ujedinjenje, sloboda/nezavisnost i mir, naglašavajući njihovu važnost za srpski narod.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija