Stanivuković najavio borbu protiv kockarnica i kladionica

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, najavio je odlučnu borbu protiv štetnih uticaja kockarnica i kladionica na mlade, najavljujući zabranu njihovog rada u krugu od 500 metara od škola na području grada.

“Moramo da zaštitimo našu djecu od ovog vida socijalne patologije, koji je sve češće djeci na dohvat ruke”, istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik je najavio donošenje niza preporuka na jednoj od narednih sjednica Skupštine Grada, kao i predlog izmjena zakona Narodnoj skupštini Republike Srpske, kojima bi se jasno definisalo da kladionice i kockarnice moraju biti udaljene 500 metara od škola.

Do usvajanja ovih odluka, kao destimulativna mjera biće uvedena visoka taksa od 25.000 KM po poslovnici za kockarnice koje trenutno posluju u blizini škola.

Stanivuković je takođe najavio predloge programa prevencije ovisnosti o kocki u školama kako bi djeca bila upoznata s ovim problemom i shvatila ozbiljnost situacije.

“Alarm je već uključen! Vrijeme je da se svi uključimo, pridružite nam se da zajedno gradimo sigurnu budućnost za našu djecu”, poručio je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79