Stanivuković postavio spomen ploču majoru JNA koji je 1991. u Bjelovaru raznio sebe i skladište eksploziva

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković postavio je jučer spomen ploču majoru JNA Milanu Tepiću, koji je raznio sebe i vojarnu u Bjelovaru 1991. godine.

Spomen ploču postavio je u društvu Tepićevog sina. – Kažu da je tog 29. rujna 1991. rekao vojnicima „ja znam što trebam raditi“ i znao je, bio je čovjek koji je za obranu svoje zemlje dao ono najvrednije što je imao – svoj život, otišao je u smrt, a zatim u legendu.

Ovom spomen-pločom, Banja Luka pokazuje da poštuje njegovu žrtvu i borbu za svoj narod, pokazujemo da smo zahvalni i da njegova odluka da tog dana spasi vojnike i svoj narod, nije bila uzaludna – rekao je Stanivuković, javlja novidani.com.

Milan Tepić je bio major Jugoslavenske narodne armije koji je na početku rata u Hrvatskoj digao u zrak skladište eksploziva u Bjelovaru. Ne želeći se mirno predati Tepić se odlučio na čin dizanja u zrak jednog skladišta sa 170 tona streljiva. Tom prilikom uz Tepića poginulo je i jedanaest hrvatskih vojnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79