Stanivuković: SNSD odbio besplatan javni prevoz u Banja Luci

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, izrazio je razočaranje nakon što je SNSD odbio predlog besplatnih mjesečnih karata za penzionere u gradu, čime su ujedno stavili veto na održavanje sjednice skupštine već 90 dana.

Stanivuković je istakao da je bio naivan u očekivanju da niko neće odbiti besplatan javni prevoz u Banja Luci, posebno za starije sugrađane. “Želim poručiti svim penzionerima da je SNSD rekao ne, kada je riječ o besplatnim mjesečnim kartama javnog prevoza putnika”, naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da bi sve mjesečne karte bile 25% jeftinije, a pojedinačna karta bi koštala manje za 80 pfeninga da je predlog bio prihvaćen. Smatra da je SNSD protiv Banja Luke i protiv zdravog razuma, ističući kako je došlo vrijeme da se narod okupi ispred komiteta SNSD-a i podrži inicijative kao što su neradna nedjelja, pomjeranje kladionica od škola i povoljniji javni prevoz.

Stanivuković najavljuje hitan sastanak sa svojim saradnicima i ističe svoju otvorenost za sve dobre ideje. “Kao gradonačelnik sam za sve, a SNSD od hiljadu dobrih ideja uzme jednu ili dvije. Njihov odabir sa ovakvog švedskog stola je bila dvorana, a sve ostalo nisu podržali”, rekao je on.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević, naveo je da je predloženo povećanje subvencija za boravak u privatnim predškolskim ustanovama, dodajući da su obezbijedili sredstva za ovu namjenu. Očekuje da skupštinska većina prihvati ovu odluku. Sjednica skupštine će se nastaviti kako bi se razmatrale dalje odluke i predlozi za poboljšanje uslova života u Banjaluci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79