Stanovnici Kneževa ostali bez jedine autobuske linije

Kneževo, malo mjesto podno Vlašića, suočava se s ozbiljnim problemom nakon što je prevoznik “Happy tours” obustavio autobuske vožnje prema Banja Luci i nazad.

Mještani, koji su se oslanjali na ovu jedinu autobusku liniju, ostali su iznenađeni jer nisu dobili unaprijed obavještenje o ovoj promjeni. To je dovelo do problema za mnoge koji rade i koji više nisu imali način da pošalju djecu u školu ili da otputuju na posao.

Jedan od putnika izjavljuje: “Niko nam nije dao adekvatno objašnjenje zašto je prevoz obustavljen.”

S druge strane, vlasnik preduzeća “Happy tours”, Jugoslav Đuranović, ističe da ekonomske opravdanosti za nastavak prevoza nisu pronašli. Njihovu odluku dodatno je otežao nelegalni taksistički prevoz, što je učinilo nemogućim opstanak u takvim uslovima.

Đuranović kaže: “Obavijestili smo opštinu i Privrednu komoru o svemu što se dešava, a također smo stavili obavijest u autobuse da ne možemo obavljati prevoz bez pomoći države.”

On ističe da bi rješenje moglo biti pregovaranje s nadležnima kako bi se pronašao način za subvencije i postigao dogovor u vezi s problemom nelegalnog taksiranja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79