Starca brutalno mučili stavljajući mu kesu na glavu da bi otkrio gdje krije novac

Novo ubistvo penzionera do kostiju je utjeralo strah u građane Bugojna.

Naime, kako nam je potvrđeno iz tamošnje policije, učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS-u u Sarajevu od posljedica brutalnog premlaćivanja i mučenja. 

Građani u strahu

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo maltretirali. Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Kolak je inače učitelj u penziji koji je uživao veliki ugled u Bugojnu zbog velikog broja generacija osnovaca koje je opismenio i pripremio za dalje školovanje.

Prema navdima našeg izvora, starac je preživio horor jer su ga napadači brutalno tukli, a gužili su ga stavljajući mu najlonsku kesu na glavu, da bi im otkrio gdje skriva novac i dragocjenosti. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živio je skromno kao i ostatak penzionerske populacije u našoj državi.

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači.

Zvanične informacije

Iz policije smo dobili zvanične podatke o ovom predmetu, kao i uvjeravanje da je ovaj slučaj prioritet te da se krug oko ubica zatvara.

– Dana 18. oktobra 2020.godine oko 17. 50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u obiteljskoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u obiteljskoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik – kazao nam je Hasan Hodžić portparol MUP-a SBK.

Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.

S druge strane porodica nevino ubijenog Kolaka shrvana je od bola.

– Kome si ti mogao smetati. Čovjek koji je svoj život posvetio školi i djeci i izveo tolike generacije djece. Čovjek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čovjeka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cijela naša obitelj je potresena ovim činom. Srami se Bugojno, jer znaš tko su počinitelji, a šutiš – napisala je na Facebooku bratična ubijenog prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79