Starica napadnuta kamenjem u Mostaru od strane maloljetnih delikvenata

U subotu navečer oko 21 sat skupina od desetak maloljetnih huligana kamenjima je napala stariju ženu koja živi u Vukovarskoj ulici u Mostaru.

Huligani su iz čistog bijesa zasuli kamenjima stan u prizemlju zgrade u kojem sama živi starija žena pri čemu su razbili nekoliko prozora.

Također, kamenje je ‘odletjelo’ i u jedan drugi stan u istoj zgradi u kojem je bila porodica s djecom. Kako se saznaje, ovo nije prvi put da maloljetni huligani napadaju navedenu ženu.

Dosada su uglavnom lupali rukama, nogama i palicama po prozorima i vratima navedene žene, ponekad su i njezin stan gađali bocama, a u subotu navečer su koristili kamenje.

Kako piše Dnevni.ba, policija je upoznata s ovim problemom još od ranije, ali napadi su se nastavili i nema naznaka da će prestati.

Huligani koji konstantno napadaju ženu to čine i pred prolaznicima bez ikakvog straha da će ih neko vidjeti. Građani koji se igrom slučaja zateknu na licu mjesta uglavnom skreću pogled i ne žele se umiješati, te je starica ostavljena doslovno bez ičije pomoći.

Oni koji su se drznuli nešto ‘dobaciti’ bivali su izvrijeđani te im se također prijetilo nasiljem. Ko su djeca koja divljaju, nije poznato, ali nakon što ‘odrade’ napad uglavnom pobjegnu u pravcu zgrada na mostarskoj aveniji u blizini gradske tržnice, te ponekad i u omladinsku ulicu. Nekada se u toj skupini huligana nađe i nekoliko djevojčica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79