Stefanu Deliću 12 godina zatvora zbog ubistva u kriminalnom obračunu na Sokocu

Stefanu Deliću 12 godina zatvora zbog ubistva u kriminalnom obračunu na Sokocu


Stefan Delić iz Sokoca osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Milinkovića zvanog Bato, u događaju koji je obilježio kriminalni obračun u junu prošle godine.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu proglasio je Delića krivim za ovaj zločin koji se dogodio u ulici Cara Lazara na Sokocu.

Na dan zločina, Milinković je zaustavio automobil “volkswagen” i uputio se prema Deliću, koji je bio u društvu Saše Karadžića. Milinković je nosio pištolj, a Delić je, u pokušaju da ga ubije, ispalio tri hica iz pištolja “CZ” M70 kalibra 7,65 milimetara. Jedan hitac je pogodio Milinkovića u leđa, nanoseći mu teške povrede plućnog tkiva koje su bile smrtonosne.

Milinković je uzvratio ispalivši 11 hitaca iz pištolja “CZ” 99 kalibra 9 milimetara, pogodivši Delića u desno rame. Nakon toga, Milinković se vratio do automobila, gdje je ubrzo preminuo od povreda. Cijeli događaj su snimile nadzorne kamere, što je bilo ključno za rasvjetljavanje slučaja.

Presudom je Deliću oduzet pištolj kojim je počinio ubistvo, a porodica žrtve je sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućena na parnični postupak. Zbog lošeg imovnog stanja, Delić je oslobođen plaćanja sudskih troškova. Presuda nije pravosnažna i dopuštena je žalba Vrhovnom sudu RS.

Kako navodi ATV, motiv obračuna nije detaljno razjašnjen u presudi, ali tokom istrage se spominjalo da je riječ o sukobu dvije kriminalne grupe. Delić je navodno bio povezan sa “Škaljarskim klanom” i Ognjenom Orašaninom, koji se trenutno nalazi u bjekstvu.

S druge strane, Milinković je dovođen u vezu sa Darkom Elezom, protiv koga je MUP RS ranije podnio izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je zajedno sa vođom “Kavačkog klana” Radojem Zvicerom naručio ubistvo Orašanina. U oktobru 2020. godine, ispod Orašaninovog automobila postavljena je bomba koja nije eksplodirala, jer je na vrijeme uočena i deaktivirana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija