Šteta: Do 2025. godine ćemo se ponovo voziti trolejbusom do Vogošće

Obišao sam gradilište i trasu kojom će trolejbus nakon 30 godina ponovo ići do Vogošće i sa ponosom najavljujem početak radova na ovom projektu, poručio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Počela je prva faza radova, a to je sanacija elektrovučnih podstanica u Hotonju i Vogošći.

Projektom je predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, obnova postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

“Trolejbuske linije su ranije vozile do Vogošće, mreža je nažalost tokom rata uništena, a naša odluka je bila da trolejbus nakon 30 godina vratimo u Vogošću, iako se to odmah nakon uništenja trebalo i moralo obnoviti.

Vraćanje trolejbusa u Vogošću uveliko će promijeniti kvalitet života i ponosan sam što sam dio još jednog velikog projekta za naš kanton. U 2025. godini vozit ćemo se ponovo trolejbusom do Vogošće”, najavio je Šteta.

Za rekonstrukciju trolejbuske mreže sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Europske investicione banke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79