Šteta ogromna: Vatra progutala porodičnu kuću u Hrasnici

U požaru koji je jučer izbio u ilidžanskom naselju Hrasnica u potpunosti je izgorjela kuća u vlasništvu S. B. iz ovog naselja.

Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade KS, požar kuće u ulici Mejdan vatrogascima je prijavljen u 10.59 sati, a prvo vozilo na mjesto događaja je stiglo za 12 minuta. Potom su upućene još dvije ekipe, jer se požar proširio velikom brzinom.

– Požar su naši pripadnici lokalizirali u 11.30 sati, a potpuno je ugašen u 13.22 sati – kazao je dežurni u PVB KS.

Povrijeđenih u požaru, srećom, nije bilo, a materijalna šteta je ogromna. Kako saznajemo od komšija i rodbine, prava je sreća da je sve prošlo bez ljudskih žrtava, s obzirom da u kući žive i dvije starije osobe, od kojih je jedna stopostotni invalid.

Brzom reakcijom ljudi koji su se zadesili u blizini, oni su na vrijeme evakuirani iz kuće, koja je planula, kako kažu, nevjerovatnom brzinom, prenosi Faktor. Rodbina, komšije i prijatelji od jutros pomažu ovoj porodici na raščišćavanju zgarišta, kako bi svoj dom ponovo mogli osposobiti za stanovanje, a privremeni smještaj našli su kod rodbine.

Brojni Hrasničani putem društvene mreže Facebook pozvali su svoje sugrađane da se organiziraju i pomognu komšijama kako bi što prije osposobili svoju kuću za ponovno stanovanje.

Uzroci izbijanja požara zasad nisu poznati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments