KCUS (N1)/Arhiv
Stevanović: Interesi stoje iza (ne)imenovanja Gavrankapetanovića jer je KCUS zlatna koka

Stevanović: Interesi stoje iza (ne)imenovanja Gavrankapetanovića jer je KCUS zlatna koka


Jučerašnja sjednica Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prekinuta je, a nastavak je zakazan za danas.

Prije toga će biti održan sastanak sa predstavnicima Vlade Federacije BiH kako bi se pronašlo najbolje rješenje oko imenovanja generalnog direktora i vršioca dužnosti direktora.

Komisija Vlade Federacije BiH je utvrdila da postoji tehnička greška u konkursu za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a, iako je njegova dokumentacija ispravna.

Dragan Stevanović, član Privremenog Upravnog odbora KCUS-a, komentarisao je ovu situaciju za BHRT, naglašavajući da su u pitanju interesi određenih lobija.

“Procijenili su da im je isplativije da nastave manipulisati tenderima. KCUS je ‘zlatna koka’, institucija koja godišnje prometuje oko 400-500 miliona KM,” izjavio je Stevanović.

Nedžad Firdus je kandidat za vršioca dužnosti direktora i o njegovom imenovanju će se glasati jer ispunjava sve uslove. Još nije poznato ko će iz Vlade Federacije BiH prisustvovati sastanku na kojem će se raspravljati o ovom važnom pitanju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija