Što je policija pronašla kod prodavača diploma?

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, pet uhićenih osoba je predato u dalju nadležnost Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona.
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, jučer su proveli operativnu akciju kodnog naziva “Pečat” u okviru koje je uhićeno devet osoba zbog postojanja sumnje da su počinile krivično djelo “udruživanje radi činjenja krivičnih djela” i “krivotvorenje isprave” Krivičnog zakona FBiH.
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, pet uhićenih osoba je predato u dalju nadležnost Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona. Prilikom pretresa na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banja Luke i Brčko distrikta BiH, gdje se postupalo po naredbama za pretres, kod tih osoba su pronađeni i privremeno oduzeti i predmeti: 14 mobilnih telefona, tri laptopa, računar, pet pečata, 12 diploma o završenoj srednjoj školi, četiri kopije diploma o završenoj srednjoj školi, 12 svjedodžbi o završenom razredu srednje škole, tri zahtjeva za upis u srednju školu, dva originalne diplome više poslovne škole te tri akta vezana za zapošljavanje u Njemačkoj.
Također je pronađeno: četiri uvjerenja o završenoj osnovnoj školi, dvije prazne radne knjižice Federacije BiH, tri prazne pripravničke knjižice za zdravstvene radnike, dva ljekarska uvjerenja, četiri bianco izvoda iz matične knjige vjenčanih, izvod iz matične knjige rođenih, svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, uvjerenja o osposobljenosti za različite smjerove, uvjerenje o polaganju stručnog ispita Ministarstva zdravstva RS, uvjerenje FBiH o državljanstvu, ugovor o radu na neodređeno, odluka o prestanku radnog odnosa, potvrda o radnom iskustvu i uvjerenje o uspjehu učenika, priopćeno je iz SIPA-e.
Bljesak
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments