Stranačka zapošljavanja na koja se naviklo: Za koga su rezervisana radna mjesta u Domu zdravlja Živinice?

Stranačka zapošljavanja na koja se naviklo: Za koga su rezervisana radna mjesta u Domu zdravlja Živinice?


Portal Crna Hronika nastavlja pratiti rad ustanova koje su pod lupom kako javnosti tako i istražnih organa.

U više navrata smo pisali o situaciji u Domu zdravlja Živinice, a najviše pažnje su dosad privukli konkursi na kojima su najuspješnije bile osobe bliske stranci SDA.

Međutim, od naših zadnjih pisanja se gotovo pa ništa nije promijenilo. Menadžment nastavlja sa zapošljavanjem novog kadra, a kako portal Crna Hronika saznaje, neki od njih se već nalaze na pozicijama koje bi trebale biti (na neodređeno) popunjene tek nakon konkursne procedure.

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Živinice raspisuje javni oglas za prijem radnika u radni odnos na sljedeće radne pozicije:

  • Vozač – 2 izvršioca,
  • Diplomirani inžinjer radiologije – 1 izvršilac,
  • Referent nabave materijalno knjigovodstvo nemedicinski materijal – 1 izvršilac,
  • Referent sigurnosti i pomoći – 1 izvršilac,
  • Domar majstor – 1 izvršilac,
  • Čistačica – 1 izvršilac,
  • Medicinska sestra/tehničar – 1 izvršioca,
  • Psiholog – 1 izvršilac,
  • Kurir – Vozač – 1 izvršilac.

Javni oglas objavljen je 21.12.2022. godine u dnevnim novinama Dnevni avaz i ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Na poziciji diplomiranog inžinjera radiologije zaposlena je A. Sinanović, koja bi nakon konkursa trebala dobiti radni angažman na neodređeno. Prema informacijama koje su s nama podijelili građani Živinica, dotična je nakon stranačkog prelijetanja ubrzo završila na platnoj listi ove zdravstvene ustanove.

Između ostalih se ističe još jedno ime – I. Jusić, sin istaknutog SDA funkcionera iz Živinica koji neformalno vlada i upravlja svim stranačkim zapošljavanjima u ovom gradu. On bi stalni angažman nakon konkursne procedure trebao dobiti na mjestu psihologa.

Ostaje da sačekamo objavu rezultata provedene konkursne procedure, za koju se nadamo da će biti javna, nakon čega ćemo se osvrnuti i na ostale uspješne kandidate.

Nažalost, kako naši čitatelji tvrde, u ovom gradu je općepoznato da se zapošljavanja u javne institucije realizuju samo po stranačkom ključu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija