Stranka će odlučiti: Stanivuković ili Trivić?

Sjednica Glavnog odbora PDP u Banjaluci još traje, a uprkos tvrdnjama o gotovo harmoničnim odnosima iza zatvorenih vrata, lome se koplja.

Za sada je poznato da Jelena Trivić ostaje u stranci, a za N1 kaže, u narednim mjesecima biće odlučeno hoće li go biti i konačna odluka.

“Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci”, rekla je ona.

Kako je istakla, najvažnije joj je da je PDP izašao za zaključkom da su izbori za predsjednika Republike Srpske pokradeni.

“Zvaničan stav PDP od danas da mi ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike Srpske. Pobjeda je bila, ali je oteta”, istakla je ona.

Može li joj taj zaključak biti uporište da uđe u trku za fotelju predsjednika stranke, s obzirom na to da su pred PDP unutarstranački izbori Trivićeva odgovara.

“Ja bih, kakvo je trenutno raspoloženje mogla biti kandidat za predsjednika stranke i ta bi odluka bila donesena jednoglasno”, kaže i dodaje da je prine toga nužno da se stranka opredijeli u kojem od dva pravca misli ići.

“Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih”, kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju udaljiti iz stranke.

Njen dolazak na sjednicu Glavnog odbora, kaže, ne znači sa će tu i ostati. Na pitanje da li očekuje da se stranka odredi prema njenim navodima da je Draško Stanivuković saučestvovao u izbornoj krađi na račun Milorada Dodika odgovara da su to procesi. Ipak, napominje i kako je za istu izjavu niko nije demantovao.

Tvrdi i da je Stanivuković podržao zaključak PDP o pokradenim izborima, ali napominje i kako on to javno nikada nije na taj način rekao.

“Ja sam došla na sjednicu Glavnog odbora da se zahvalim svim ljudima koji su iskreno radili za pobjedu naroda i ona je bila, ali mi je oteta. Moja je obaveza da se zahvalim ljudima koji su me podržali”, istakla je. Sve ostalo ponavlja nije pitanje nje i Stanivukovića, već dva koncepta.

“Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu”, kaže.

Da bi ostala u PDP tvrdi, to bi morala biti stranka koja je beskompromisno protiv politike aktuelne vlasti

“To bi morao biti takav PDP i po dubini i po širini i grupno i pojedinačno i svakako”, kaže Trivićeva.

Očekuje da se i prije Sabora stranke koji bi trebao biti krajem godine odredi kojim konceptom će PDP.

Medijima se obratio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović i postavio pitanje: “Gdje će Trivićeva i Stanivuković?”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79