Zastupnici u Skupštini USK Jasmin Musić i Azhar Sejarić: “Pozivamo na hitnu reakciju nadležnih”

Drago Tendžerić iz Bosanske Gradiške izazvao je lavinu negodovanja, uz pozivanja nadležnih da reagiraju, nakon što se pored natpisa Masovne grobnice Lanište jedan u kojoj je pronađeno 188 Bošnjaka, fotografisao sa tri prsta otkrivajući leđa na kojima su istetovirani četnički zločinci Draža Mihailović i Momčilo Đujić.

Povodom fotografije objavljenoj na društvenim mrežama, a na kojoj izvjesni Drago Tendžerić iz Bosanske Gradiške stoji pored natpisa masovne grobnice Lanište i pozira s tri prsta i četničkim tetovažama, oglasili su se zastupnici u Skupštini USK, Ključani Jasmin Musić i Azhar Sejarić.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Drago Tendžerić izbrisao sporne slike sa Facebook-a: “Mladić ima samo 25. godina, zaljubljenik je u Srbiju i u Legiju”

Nakon objave nacionalističkih i fašističkih poruka sa Laništa, mjesta na kojem su počinjeni najmorbidniji ratni zločini, od strane izvjesnog Drage Tendžerića, kao izabrani zastupnici iz općine Ključ na prvom mjestu želimo iskazati naše suosjećanje i duboko poštovanje prema porodicama 188 žrtava bačenih u masovnu grobnicu Lanište, koja je ovaj put poslužila kao inspiracija za promoviranje ideja četničkih zločinaca.

Ratni zločini, genocidna namjera, etničko čišćenje su karakteristike srpske vlasti tokom okupacije teritorije naše općine u periodu od 1992. do 1995. godine. Građani Ključa neće dozvoliti da ta istina, potvrđena i na međunarodnim sudskim instancama bude zamijenjena bilo kakvim mitovima i lažima.

Sramota: Mladić se slikao u blizini masovne grobnice Bošnjaka sa podignuta tri prsta (FOTO)

Pozivamo nadležne pravosudne i policijske organe, u prvom redu Tužilaštvo, da pravovremenim reagovanjem, privođenjem odgovornog lica, te adekvatnim kaznama pošalju više nego jasnu poruku nulte tolerancije nacional-fašističkim i šovinističkim provokacijama.

Zastupnici u Skupštini USK-a Jasmin Musić i Azhar Sejarić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79