Stranka za BiH odlučila: Derviš Čičko za kandidat za gradonačelnika Tuzle

Foto: sbih.ba

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Tuzla održala je redovnu sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj je jednoglasno prihvaćena kandidatura Derviša Čička za gradonačelnika Tuzle.

Na sjednici su, osim članova Gradskog vijeća, prisustvovali predsjednik SBiH Semir Efendić, generalni sekretar stranke Džemal Smajić, federalni poslanik Admir Čavalić i sam kandidat Derviš Čičko.

Čičko je rođen i odrastao u Tuzli, gdje je završio Rudarski fakultet s prosječnom ocjenom 8,8. Vlasnik je uspješne kompanije u oblasti rudarstva i bivši je stonoteniser, višestruki prvak BiH. Tokom Odbrambeno-oslobodilačkog rata radio je kao tehnolog-inžinjer u Tuzli.

Od 2013. godine aktivno piše kolumne na tuzlanskim portalima i poznat je kao analitičar političkih prilika u Tuzlanskom kantonu. U posljednjih pet godina aktivno se bavi politikom i redovno gostuje na domaćim medijima kao komentator društvenih zbivanja. Oženjen je i ima kćerku, te govori engleski i njemački jezik.

Stranka za BiH naglašava da je Čičko kandidat bez mrlje u biografiji, poznat široj javnosti i sposoban da ponudi rješenja za probleme građana Tuzle. Kompletna izborna lista za Gradsko vijeće Tuzle bit će poznata do kraja sedmice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79