“Strpljenje Davora i Muriza je pri kraju”

U subotu 11. septembra od 13 sati održat će se veliki protest u Sarajevu koji zajedno organizuju Pravda za Davida i Pravda za Dženana.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Kako su rekli okupljeni na Trgu, protest će se održati u subotu ispred Nardnog pozorišta u Sarajevu.

“Pozivam sve građane da dođu na protest i naglašavam da je iz Banjaluke i drugih gradova organizovan prevoz u Sarajevo. Ovaj protest je prijavljen i dobili odobrenje iz policije. Moramo da se pridržavamo svih epidemioloških mjera. Hoću da kažem da će Suzana Radanović biti u Tužilaštvu na saslušanju u petak i subotu, te se obratiti na skupu zajedno sa Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem, koji će možda isto tako doći u Sarajevo ili se uključiti video linkom”, rekao je Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida.

Što se tiče slučaja Dragičević, Perduv kaže kako se nadaju da se neće dugo čekati na pokretanje istrage i podizanje optužnice.

“Ohrabruje nas što Suzana ide na saslušanja, ohrabruju nas pomaci u slučaju Memić… Ovi protesti će biti mirni i dostojanstveni, ali mi smo zagledani u Davora i Muriza, čije je strpljenje pri kraju, kao i naše i niko ne garantuje da u nekom trenutku neće doći do toga da protesti više ne budu mirni. Ako se ovo ne bude riješilo kroz institucije, mi imamo i druge načine i idemo za Davorm i Murizom bez pogovora”, kaže Perduv.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79