Stručnjak otkrio za šta služi ova traka u kružnom toku: “Nije za parkiranje”

Sa sve većim brojem kružnih tokova na cestama Bosne i Hercegovine, vozači se suočavaju s izazovom prilagođavanja novim pravilima vožnje i osiguravanja sigurnosti u prometu.

U cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća i poboljšanja protočnosti saobraćaja, nadležne vlasti su izdale set preporuka i pravila koja se odnose na vožnju kroz kružne tokove piše Crna-Hronika

Saobraćajni vještak Mirzet Sarajlić otkrio je vozačima ali i pješacima za šta služi traka u kružnom toku a mnogi su je koristili pogrešno. Radi se o apron kamionskoj prelaznici.

“Danas ćemo da objasnimo za šta služi ova ovdje staza koja je popločana. Znači to je apron kamionska prelaznica što ime samo kaže, služi dugim kamionima da mogu preći sigurni kružni tok čiji radijus ne dozvoljava prolazak pravo.

Znači ona ne služi za parkiranje vozila, nije pješačka staza, nego isključivo staza za siguran prolazak drugih vozila preko kružnog toka.” – izjavio je diplominirani inžinjer saobraćaja Mirzet Sarajlić.

@saobracajna.kultura Apron kamionska prelaznica. #kruzni tok #saobracaj ♬ original sound – Mirzet Sarajlić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79