Štukan nako što je priveden u Beogradu: Ovo se dešava zbog “Blanka” i stvari koje su u toj knjizi

Bh. glumac i književnik Feđa Štukan se, nakon hapšenja na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, telefonskim pozivom obratio na književnom festivalu na kojem je trebao gostovati.

“Mislim da ovo tinja već neko vrijeme. Ne govori mi niko o tome ništa konkretno, ali otkako je “Blank” izašao u Srbiji… Moja gostovanja po srednjim školama, raznim festivalima i onome koliko ljudi je prihvatilo tu knjigu i koliko razumiju suštinski za šta je ona opasna – zapravo za sve ove režime u bivšoj Jugoslaviji… Mislim da je to prva stvar zbog koje se meni to dešava. Iskreno, mislio sam da će mnogo ranije da krene sva ta frka oko te knjige i oko mene zbog stvari koje u toj knjizi objavljujem”, kazao je.

Dodao je da da misli da je to upravo što ih boli, kao i da je pojavljivanje sa Zoranom Kesićem samo nabačena lopta.

“Nema to veze s istinom. Nije zbog toga. Mislim da je “Blank” ono što njima smeta”, rekao je.

Već je poznato da mu je od prošle godine zabranjen ulazak u Srbiju, a Štukanu više smeta to što ne može vidjeti bliske ljude nego zbog poslovnih prilika.

“Nije sad da su mi udarili nešto po džepu, da ne mogu sebi da dođem zbog toga, ali mi je krivo što ne radim tu jer tu su mi familija i prijatelji. Volim da sam tu. Volim Beograd, volim taj grad. Volim i Novi Sad isto. Stara mi je iz Niša. Pola familije mi je iz Srbije”, ispričao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79