Sud donio odluku: Privremena mjera nalaže BHRT-u da pusti signal FTV-u

Općinski sud u Sarajevu donio je privremenu mjeru koja obavezuje BHRT da ponovno pusti signal FTV-u, potvrdio je Ivica Pjanić iz Sindikata uposlenika RTV FBiH za N1.

Ova odluka je rezultat situacije u kojoj je BHRT odlučio uskratiti usluge produciranja i emitiranja programa FTV-a. Nakon toga, sud je donio privremenu mjeru koja sada obavezuje BHRT da ipak pusti signal FTV-u.

Ivica Pjanić je dodao da je ova odluka dovela do novog razvoja situacije te da je sada došla odluka uposlenicima BHRT-a da odmah puste program radija i televizije FBiH.

Podsjećamo, poslovni odbor RTVBiH je ranije donio odluku da od srijede, 8. maja 2024. godine, od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH.

Ova situacija izazvala je značajnu pažnju i reakcije, a donošenje privremene mjere sada otvara novo poglavlje u ovom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79