Sud prije 4 dana odbio prijedlog MUP-a TK da se Nerminu zabrani približavanje Nizami. Danas je ubio

Nermin Sulejmanović, koji je od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, ubio je nevjenčanu suprugu, jednog muškarca i njegovog sina. Kako su saopćili nadležni, ranio je tri osobe.

Sam čin ubistva je uživo prenosio na Instagramu, a nakon toga se dao u bjekstvo. Tokom bjekstva imao je još jedan prijenos uživo na ovoj društvenoj mreži, ispričavši kako je izvršio ubistva. Nakon toga je pred policajcima izvršio samoubistvo.

Istragom svirepog ubistva u Gradačcu moraju biti obuhvaćeni i propusti u policijsko-pravosudnom sistemu koji nije uspio osigurati ni minimum zaštite ženi žrtvi nasilja. Utvrđeno je da je došla u policiju i prijavila nasilnika, istog onog koji je danas ubio nju i još dvije osobe.

Taj nasilnik često je boravio u policijskoj stanici u kojoj je zaštitu tražila njegova žrtva. Hapšen je više puta, među ostalim i zbog napada na policajce. Dakle, onaj ko je primio prijavu uplašene žene znao je da je njen strah utemeljen i znao je da je osoba koju prijavljuje redovni stanovnik policijskih rubrika. Istraga mora otkriti ko je propustio učiniti ono što je potrebno kako bi žrtva bila zaštičena, a nasilnik iza rešetaka.

Žena koju je ubio Nermin Sulejmanović više puta ga je prijavljivala policiji zbog ugrožavanja sigurnosti. Međutim, nadležni sud nije naredio zabranu približavanja, jer je ubijena žena u svojoj prijavi navela da ne misli da je životno ugrožena.

Rješenjem Općinskog suda u Gradačcu od 7. avgusta ove godine odbijen je prijedlog MUP-a TK da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje Nizami Hećimović. Samo nekoliko dana poslije Nermin Sulejmanović je ubio svoju bivšu suprugu Nizamu Hećimović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79