Foto: Spin-portal.info
Sud u Goraždu: Poništena odluku o oduzimanju licence Američkom Univerzitetu

Sud u Goraždu: Poništena odluku o oduzimanju licence Američkom Univerzitetu


Kantonalni sud u Goraždu poništio je odluku Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, koja se odnosila na oduzimanje licence za rad Američkom Sjeverozapad Univerzitetu za zdravstvene nauke i tehnologije (ANUHS/ASUZN).

Ovom presudom, sud je naložio da se postupak vrati ministarstvu na ponovno odlučivanje.

Američki Sjeverozapad Univerzitet, koji je pravni nasljednik Internacionalnog Univerziteta Goražde, već je mjesecima u centru pažnje zbog istraga koje se vode u vezi sa sumnjama na nezakonito izdavanje diploma.

Ministarstvo je u saopćenju navelo da će u narednom periodu nastaviti s postupcima u skladu sa zakonom, te podsjetilo na ranije inspekcijske nadzore koje su proveli.

Tokom tih nadzora, koji su se odvijali u prvoj polovini prošle godine, ustanovljeni su brojni nedostaci u radu univerziteta, zbog čega je zabranjen upis novih studenata sve dok se nedostaci ne otklone i ne obnovi akreditacija.

Nakon što je ustanovljeno da univerzitet nije ispunio zahtjeve u predviđenom roku, ministarstvo je u junu ove godine donijelo odluku o oduzimanju licence.

Međutim, sada, nakon sudske odluke, univerzitet traži od ministarstva da donese novo rješenje i omogući nastavak postupka akreditacije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija