Sukob zbog djevojke: Banda sastavljena od državljana BiH, Slovenije, Turske i Austrije pretukla mladića

Sukob zbog djevojke: Banda sastavljena od državljana BiH, Slovenije, Turske i Austrije pretukla mladića


Nakon brutalnog napada na mladića sa Kosova, koji je pretučen od strane sedmočlane bande, austrijska opština Bišofshofen bila je primorana unajmiti dodatno obezbjeđenje za patroliranje područjem. Incident se dogodio krajem juna na željezničkoj platformi, gdje su napadači mladića zaskočili i pretukli, a on je u besvjesnom stanju prevezen u bolnicu.

Ovaj brutalan čin nasilja ostavio je mještane u šoku, što je dovelo do sazivanja sastanka na kojem su identifikovane problematične osobe koje se okupljaju oko stanice. Opština je reagovala unajmljivanjem dodatnog obezbjeđenja koje sada patrolira mjestom.

Hansjerg Obinger, čelnik Bišofshofena, izjavio je: “Moram priznati da sve djeluje kao da je problem riješen. Bišofhofen je mirniji nego ikada. Mjere koje smo preduzeli definitivno su dale rezultate.”

Sutra će se pred sudom u Salcburgu pojaviti članovi sedmočlane bande koja je napala mladića. Ova banda čini se da je sastavljena od državljana Bosne i Hercegovine, Slovenije, Turske, dva državljanina Austrije i dva državljanina Srbije. Prema izvještajima medija, riječ je o grupi koja je već neko vrijeme pravila probleme u tom kraju.

Motiv napada, koji je prvobitno izgledao kao pljačka, otkriven je kao sukob vezan za bivšu djevojku jednog od napadača iz Srbije, koja je navodno viđena u razgovoru sa žrtvom. Očekuje se da će suđenje otkriti više detalja o ovom nasilnom incidentu i njegovim uzrocima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija