Sulejmanović pucao u policajca jer je mislio da ga prati. On službenim automobilom pošao da kupi da jede

Nermin Sulejmanović je 11. avgusta u Gradačcu ubio troje i ranio još troje ljudi. Pet od šest žrtava bile su ciljane mete. Kako su i na sam dan jezivog zločina rekli iz policije, policajac Husein Kotorić jedina je slučajna žrtva.

Policajac je pogođen u nogu kada se Sulejmanović vratio iz vikendice u kojoj je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i kretao se ka centru grada.
Sulejmanović pucao u njega jer je mislio da ga prati

Kako su novinarkama Telegrafa ispričali mještani Gradačca, Kotorić je službenim automobilom pošao da kupi da jede, ali je Sulejmanović pomislio da ga prati, te je pucao u njega.

Sve se munjevito odigralo ispred jedne zgrade u Ulici Ahmeda Kanića. Nedaleko odatle nalazi se optičarska radnja koju drži vlasnik vikendice na kojoj je Nermin zvjerski ubio suprugu Nizamu.

– Sve se odigralo u svega nekoliko sekundi. Nermin je naišao na policajca i pucao iz vozila u pokretu. Odmah je pobjegao automobilom i nastavio kao da se ništa nije dogodilo – rekao je jedan mještanin Gradačca koji je, kao mnogi, bio otvoren za razgovor, ali nije želio da se spominje njegovo ime.

– Čuli su se pucnji i jurcanje automobila kada je pobjegao. Svuda okolo je bila srča od prozora policijskog automobila koji su razbili meci. Po policajca je ubrzo došla Hitna pomoć. Prava je šteta da mu se to dogodilo, on je jedan od najboljih policajaca u gradu – dodaje.
“Strah je preovladao”

Jedna mještanka Gradačca koja ima radnju u blizini mjesta na kom je policajac ranjen kaže da se pucnjava nije čula od saobraćaja i da je za ranjavanje policajca saznala kada su je kolegice zvale da je pitaju šta se desilo.

– Prvo sam se našalila s njima. Pošto sam preživjela rat rekla sam da mene to ne može da uplaši. Međutim, kada sam izašla i vidjela da policajci s puškama stoje svuda okolo i čula šta se sve u gradu dogodilo, nije mi bilo svejedno, strah je preovladao – kaže ona.

Portparol Kliničkog centra Tuzle potvrdio je prošle sedmice za “Telegraf” da je ranjeni policajac izašao iz bolnice i da se oporavlja kod kuće.

Podsjetimo, 11. avgusta je Gradačac potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Đengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, te ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gdje je ispred jednog kafića upucao je Denisa Ondera, koji je bio u svom automobilu. Odatle je otišao do kuće Denisovog oca Đengiza, pucao mu u glavu i teško ranio njegovu suprugu.

Nakon toga Nermin odlazi na jednu napuštenu farmu, gdje je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.

Njegovo tijelo se i dalje nalazi u hladnjači u Tuzli i niko ne želi da ga preuzme i sahrani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79