Sulud govor Dodika pred Erdoganom, poredio BiH sa Afganistanom: I disolucija je neko rješenje

Milorada Dodika ne sprečava ni posjeta predsjedanika jedne moćne zemlje kakva je Turska da napravi skandal.

Naime, tokom press-konferencije svi su govorili o temama koje su vezane za Tursku, odnose Turske i BiH, a Dodik je odlučio kao papagaj ponavljati svoju priču o visokom predstanviku.

Nakon što je Recepa Tayyipa Erdogana nazvao prijateljem, počeo je tušiti ‘nepostojećim visokim predstavnikom’

“Erdogan ima svoje stavove, ali poštuje mišljenje svih nas. Visoki predstavnik nam ovdje ne treba, već moramo sami međusobno da rješavamo unutrašnja pitanja. Situacija u Afganistanu pokazala je šta se dešava kada su stranci medijatori. Zalažem se za dijalog bez prestanka i hvala prijatelju Erdoganu što je imao živaca da nas sluša o našim problemima”, rekao je Dodik.

Inače, monolog je morao prekinuti jer mu se od uzbuđenja osušilo grlo, pa je kašljao cijelo vrijeme. Nakon što je uzeo gutljaj vode nastavio je:

“Ubijeđen sam da je Turska bila uključena u izbor visokog predstavnika da to ne bi bilo tako. Mi sad nemamo visokog predstavnika, mi imamo nekoga ko se predstavlja kao visoki predstavnik. Ja sam za to da pričamo o svemu, o svim temama i da je sve na dnevnom redu”, naveo je Dodik.

Potom je kazao kako je Dejtonski sporazum uništen međunarodnim intervencionizmom.

“To više ne postoji. Mora doći do novog dogovora. I disolucija je neko rješenje, ali se ja zalažem za sve da do toga ne dođe”, naveo je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79