Suprug HDZ-ove Srpkinje bit će novi načelnik u Gradu Mostaru

Na mjesto načelnika Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara, funkcije koju je dvadeset godina obnašao Predrag Šupljeglav trebao bi ubrzo zasjesti suprug HDZ-ove Srpkinje Miljane Kovačević.

To je inače srpska fotelja u Gradu Mostaru, sukladno instrukciji OHR-a da jedan od načelnika treba biti Srbin.

Za ovu funkciju je sistematizacijom uvijek bilo propisano da to mora biti pravnik s iskustvom (često i s pravosudnim ispitom), budući da to ovo radno mjesto nalaže. Međutim, mijenjan je pravilnik za to radno mjesto.
Loading…

Najprije je izmijenjen pravilnik o unutarnjoj organizaciji gradske uprave Grada Mostara tako da na to mjesto osim kandidata upravne struke sada može sjesti i ekonomist(službeni glasnik broj 14 od 30. svibnja 2023. – stranica 172.), a onda je raspisan natječaj na koji se, između ostalih javio i Slaviša Kovačević koji je ekonomist – s diplomom s Univerziteta za poslovne studije.

Slavišina supruga Miljana je u gradskom HDZ-u, što svakako i zasigurno olakšava put prema načelničkoj fotelji, jer nije dovoljno samo da si Srbin, već je potrebno i da si Srbin po mjeri HDZ-a.

Povjerenstvo za izbor načelnika na prekjučerašnjem razgovoru s kandidatima činili su Božo Ćorić, načelnik odjela za društvene djelatnosti, Ivana Marić iz odjela za gospodarstvo, te službenik iz državne agencije za državne službenike. Sam ispit se održavao u prostorijama federalne Vlade, preko puta Županijskog suda i u istom danu je završen i pisani i usmeni dio.

Slaviša je, tvrdi izvor Hercegovina.info, imao svih 14 pitanja točno riješenih – što je nevjerojatno za jednog ekonomistu koji je odgovarao na pitanja iz upravnog postupka i raznoraznih drugih pravilnika. Ispitu su još, između ostalih, pristupili i Milena Komlen – gradska službenica kao i Ljubiša Tamindžija, oboje pravnici s dugogodišnjim iskustvom, ali oni očito nisu imali prikladna poznanstva u HDZ-u. Za podsjetiti je da načelnik za opću upravu po funkciji postaje rukovoditelj civilne zaštite i vatrogasaca, te upravlja odjelom od dvjestotinjak ljudi.

U Gradu Mostaru pak tvrde da oni nemaju utjecaja na ovo zapošljavanje.

“Natječaj za izbor načelnika Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara ne provodi Gradska uprava Mostara nego Agencija za državnu službu Federacije BiH. Stoga vam nismo u mogućnosti odgovoriti na upit jer to nije naša nadležnost”, kratko su se oprali od odgovornosti oni koji su u svibnju mijenjali pravilnik za potrebe ovog zapošljavanja.

Agenciji za državnu službu poslali smo upit na temu zapošljavanja načelnika Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara, a odgovor željno iščekujemo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79