Supruga direktora Domova zdravlja KS ima koronu, on dolazi na posao: Kaže da nije rizičan

Član Kriznog štaba Kantona Sarajevo i direktor JU Domovi zdravlja KS Muhamed Ahmić redovno obavlja sve poslove, iako mu je supruga pozitivna na koronavirus. Ahmić je potvrdio da nije u samoizolaciji.

U pismu koje je stiglo Raportu se navodi da Ahmić ignoriše preporuke te da dolazi na posao pod temperaturom.

Kontakrirali smo ga, međutim, on tvrdi da nije rizičan po svoju okolinu.

Testiran sam i nalaz je negativan, kao i kod kćerke. Normalno radim jer mi nije preporučena izolacija. Za kontakte zaraženih nadležan je epidemiolog koji daje preporuke za izolaciju ako za to postoje indikacije. Kako nemam simptome i test je negativan, meni ona nije preporučena jer nisam rizičan. Normalno radim i komuniciram sa svojim saradnicima“, kazao je Ahmić.

Ipak, uposlenici JU Dom zdravlja KS su zabrinuti za svoje zdravlje. Tvrde da Ahmić krši epidemiološke mjere koje i sam zagovara te se pitaju da li on krši protokole i procedure koje je donio. Također, smatraju kako su izloženi riziku svi koji rade u sarajevskom Domu zdravlja Vrazova.

Ranije danas potvrđeno je i da je šefica Kriznog štaba Kantona Sarajevo Aida Pilav pozitivna na koronavirus


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79