Suspendovan policijski službenik zbog istetoviranog ustaškog pozdrava

Suspendovan policijski službenik zbog istetoviranog ustaškog pozdrava


Policijski službenik iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH suspendovan je nakon što je otkriveno da je na društvenoj mreži Facebook objavio slike koje glorifikuju događaje vezane za “Oluju” uz prisustvo kontroverznog ustaškog pozdrava “Za dom spremni”. Ovaj potez dolazi nakon što je Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Nenad Nešić, zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv ovog službenika.

Na Facebook profilu ovog policijskog službenika jasno su vidljive fotografije koje slave “Oluju”, operaciju iz 1995. godine, uz istetovirani ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Ovakve objave nisu samo potencijalno uvredljive za različite zajednice i građane Bosne i Hercegovine, već i protivne etičkim standardima i profesionalnom ponašanju policijskih službenika.

Ovaj postupak protiv policijskog službenika pokrenut je na zahtjev Nešića.

Podsjećamo, Nešić je nakon što se upoznao sa informacijom da je policijski službenik DKPT-a veličao akciju “Oluja”, zatražio je od DKPT-a da pokrene postupak kako bi se utvrdila odgovornost tog službenika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija