Suspendovani sa posla: Policajci u Banjoj Luci uhapšeni zbog uzimanja mita

Protiv policajaca D. G. i P. K. iz policijske stanice Banjaluka- Lauš podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog primanja mita, rekli u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Portparol ministarstva Mirna Miljanović je rekla da su policacajci uhapšeni u okviru aktivnosti suzbijanja korupcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o učinjenom krivičnom djelu protiv dva policijska službenika D.G. i P.K. i O.P. iz Banjaluke – rekla je Miljanovićeva.

Policijski službenici se sumnjiče da su 6. augusta počinili krivično djelo primanje mita, a O.P. da je istog dana počinio krivično djelo davanje mita i prevara.

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni će biti suspendovani do okončanja postupka.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP Republike Srpske da svoje poslove i zadatke obavlja profesionalno i zakonito – poručila je Miljanovićeva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79