Sutra dženaza stradalom rudaru Raifu Čehajiću koji je stradao dok je zarađivao svoj hljeb – hljeb za sebe i svoju porodicu.

Sutra dženaza stradalom rudaru Raifu Čehajiću koji je stradao dok je zarađivao svoj hljeb – hljeb za sebe i svoju porodicu.


Usljed teške nesreće sinoć u Rudniku mrkog uglja Banovići jedan rudar je smrtno stradao dok se drugom ukazuje pomoć na UKC Tuzla.

Preminuli rudar Raif Čehajić sinoć se nije vratio u svoj dom, stradao je dok je zarađivao svoj hljeb – hljeb za sebe i svoju porodicu.

Dženaza 41-godišnjem Raifu Čamdžiću, kojeg su od milja zvali Rajče, će se obaviti u ponedjeljak (06.12.2021. godine) i polazi ispred kuće porodice u Breziku u 14:30 sati.

Ukop će se obaviti na mezarju Brezik piše RadioSarajevo.

Iza nastradalog rudara ostali supruga, sin, majka i brat: Prikupljeno 410 KM pomoći

Tragedija u RMU Đurđevik: Raif Čamdžić iza sebe ostavio suprugu sa djecom, pokrenuta humanitarna akcija

Podsjećamo, prema izvještaju federalnog rudarskog inspektora Nurage Duranovića, na radilištu u jami su bila četvorica rudara. Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade. Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare.

Nesreća koja se desila u pripremnoj jamskoj prostoriji rudnika Đurđevik, prema riječima direktora Halida Bajrića, veliki je gubitak za cijeli rudnik. Napominje i da rudari u podzemnoj ekspoataciji rade u dosta teškim uslovima.

Kod nas se radi sa komornim otkopnim metodama, do sada su nam pokazivale solide rezultate i kada je u pitanju modernizacija više trebal posvetiti pažnju površinskoj ekspolataciji. I do sada smo pokazivali solidne rezultate kada je u pitanju i bezbijednost radnika i sigurnost i sve što čini jedan sklop koji je pozitivan za rudnik – naglašava Bajrić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija