Sutra Skupština Kantona Sarajevo: Jedina tačna dnevnog reda sigurnosna situacija

Skupština Kantona Sarajevo će se sutra sastati kako bi razmotrila informaciju o sigurnosnoj situaciji na području Kantona. Ova hitna sjednica ima za cilj pružiti sveobuhvatan uvid u stanje sigurnosti i potencijalne izazove koji bi mogli uticati na javni red i mir.

Nakon nedavnih događaja koji su izazvali zabrinutost među građanima zbog sigurnosnih razloga, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je odlučio da zakazuje ovu hitnu sjednicu.

Sva relevantna ministarstva i pravosudne institucije su prethodno dobile zadatak da dostave potpune informacije o prisustvu kriminalnih aktivnosti poput razbojništva, širenja droge, nasilničkog ponašanja i drugih krivičnih djela.

Cilj ove sjednice je osigurati da se raspoložive informacije sagledaju u potpunosti, izbjegavajući selektivno predstavljanje podataka.

Želi se postići sveobuhvatno razumijevanje stanja sigurnosti, identificirati potencijalni rizici i opasnosti te predložiti mjere za njihovo sprječavanje i rješavanje.

Očekuje se da će informacije dostavljene od strane nadležnih institucija sadržavati konkretne prijedloge aktivnosti i mjera kako bi se očuvala stabilnost i sigurnost na području Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79