Svaka čast: Zeničanin sugrađaninu vratio 7 hiljada KM koje je podigao kao kredit

Jedan Zeničanin je jučer podigao kredit, a onda je imao nesreću da izgubi novac. Kako smo uspjeli saznati bilo je 7.000 KM i sigurno se nalazio u očaju kada je shvatio da nema novca.

Međutim, njegov spasilac je Andrija Petrović, zenički humanitarac i sportski radnik koji je igrom slučaja pronašao novac.

– Istina je, ali ne bih ja dublje ulazio u tu priču. Meni ničiji novac ne treba, posebno ko zna za šta je trebao biti iskorišten taj kredit. Drago mi je da sam pronašao čovjeka i da mu je vraćen novac – kazao je Petrović koji nije htio govoriti o identitetu osobe koja je izgubila novac.

Sinoć je Petrović na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj u ruci drži određenu količinu novca. Poručio je kako je novac našao i da je uz njega bio papir za otplatu kredita. Tom prilikom je zatražio pomoć od prijatelja da nađu osobu koja je izgubila novac, piše Avaz.

Nakon nekog vremena Petrović se oglasio i zahvalio svima na pomoći u pronalasku osobe koja je izgubila novac. Kako je rekao, pare su vraćene onome kome pripadaju.

Petrović nije baš bio posebno raspoložen za razgovor kada smo ga pozvali i u prvi mah je rekao kako možda ne bi trebalo objavljivati ništa, a nakon određenog insistiranja dao je pristanak da se objavi ono što se desilo, ali je ostao dosljedan da ne želi govoriti čiji je novac bio. Kako kaže, vlasnik novca mu je rekao da se “htio roknuti” kada je shvatio da je izgubio pare.

Inače, braća blizanci Andrija i Ivan Petrović su se u više navrata bavili humanitarnim radom. Tako su prilikom nedavnih zemljotresa u Sisku i Petrinji u samo 8 sati organizirali akciju “Niste sami” u kojoj se sakupljala pomoć za stradala područja u Hrvatskoj.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79