Svatovi zapucali i krenuli dalje sa pištoljima: Kolona zaustavljena na ulazu u grad

Pripadnici novopazarske policije pronašli su i oduzeli četiri pištolja, nož i bejzbol palicu u koloni vozila koja se kretala iz pravca Tutina.

Prema prvim saznanjima, svatovi su najprije ispalili više hitaca iz pištolja u Tutinu, a zatim se u koloni uputili ka Novom Pazaru.

Policija je kolonu vozila zaustavila na ulazu u Novi Pazar i tom prilikom, u tri vozila, pronašla i oduzela četiri pištolja, bejzbol palicu i nož, a protiv osumnjičenih bit će podnijete krivične prijave.

Pucanje iz vatrenog oružja na svadbama je stari običaj prvenstveno u seoskom području, ali je i krivično djelo, za koje su kazne poprilično visoke.

Svaki metak koji je ispaljen iz vatrenog oružja mora da završi negdje. Metak ispaljen u vazduh u jednom momentu gubi ubrzanje, okreće se i pri padu može da nanese ozbiljne povrede, a nerijetko i da ubije čovjeka.

Upućuje se apel građanima da ne pucaju na proslavama i da policiji prijave svaku neprimjerenu upotrebu oružja, kao i njegovo nezakonito posjedovanje, piše sandzakpress.net.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79