Sve češće šetnje medvjeda gradskim ulicama

Sve češće šetnje medvjeda gradskim ulicama


U posljednjih nekoliko mjeseci, pojave medvjeda izvan svojih prirodnih staništa i njihove šetnje ulicama postali su sve učestaliji incidenti u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine, uzrokujući uznemirenost među građanima. U Bihaću, rendžeri su se suočavali s ovim izazovom, a nedavno su riješili jedan takav slučaj na humano i uspješan način.

JP Nacionalni park Una i njihovi rendžeri postigli su značajan uspjeh u spašavanju mlade medvjedice koja je proteklih mjeseci obitavala u urbanim dijelovima grada.

U noći s četvrtka na petak, rendžeri su uspavali i sigurno prevezli medvjedicu natrag u Nacionalni park Una.

Iako su u Bihaću problem medvjeda riješili bez povrede životinja, u Parlamentu Federacije BiH, delegat iz Hrvatske narodne stranke (HNP), Ivan Ivić, skrenuo je pažnju kolegama na zabrinjavajuću situaciju na Kupresu. Ivić je izvijestio da su medvjedi postali učestali posjetitelji grada, tražeći hranu, a zapaženo je najmanje pet različitih medvjeda koji se pojavljuju.

Zbog sve češćih posjeta urbanim sredinama, medvjedi su dolazili u prigradska naselja, gdje su uništavali pčelinjake i izazivali strah među lokalnim stanovnicima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija