Sve o ruskom trgovačkom lancu MERE koji stiže u BiH: Cijene niže, ali ne prihvataju reklamacije

Ruski trgovački lanac MERE dolazi na tržište BiH, a, prema dostupnim informacijama, bit će konkurencija svima i nikome. Prema medijskim navodima, prvi marketi MERE u BiH trebali bi biti otvoreni u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Banjoj Luci i ostalim gradovima.

Naime, niska cijena osnovna je strategija ruskog trgovačkog lanca MERE.

Ova kompanija, prema navodima na njihovoj službenoj stranici, već ima značajno prisustvo u Evropi, a od prošle godine posluje i u Srbiji. MERE je otvorio prvu poslovnicu na evropskom tlu još 2016. godine, a brojne prodavnice sada su otvorene u Njemačkoj, Poljskoj, Litvaniji, Srbiji, Ukrajini, Rumuniji, Španiji i Italiji.

Kako se navodi na ruskoj stranici ove kompanije, oni direktno rade s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

– Naše cijene su oko 20 posto niže od prosječnih – naglašeno je.

Inače, prema svemu sudeći, MERE je usmjeren na nižu cjenovnu kategoriju proizvoda te na građane s nižim primanjima, zato, naprimjer, ovaj trgovački lanac nije zastupljen u Moskvi.

– Ovaj diskontni lanac je konkurencija svima i nije nikome – napisali su srbijanski mediji, a nakon otvaranja prve trgovine MERE u Srbiji.

Treba napomenuti i da prodavnice MERE spadaju u kategoriju tzv. tvrdi diskonti, koji se ozbiljno razlikuju od onog što su kupci navikli vidjeti u BiH. Osnovna karakteristika “tvrdih” marketa jeste njihov izgled. Prodavnice podsjećaju na magacin.

Roba se čuva i stoji u ogromnim kartonskim kutijama. Onako kako transportiraju, tako i prodaju. Baš zbog toga naglašeno je da roba ne može da se vrati ili zamijeni niti se prihvataju reklamacije.

MERE je podružnica „Trgoservis“ grupe, koja je osnovana 2009. godine i koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom „Svetofor“ i treći je po veličini lanac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79