Sve veće kritike na rad Nihada Uka: Čekamo li da crknemo jedno po jedno ili ima nekih mjera?

Glavni grad Bosne i Hercegovine je jedan od najzagađenijih gradova na svijetu, a vlast u Sarajevu trenutno ne radi ništa po tom pitanju.

Trenutno je Sarajevo drugi najzagađeniji grad, a prema podacima IQ Air-a indeks zagađenja iznosi 200 i vrlo opasan je po zdravlje.

Građani Sarajeva i jutros udišu vrlo nezdrav zrak

Neshvatljivo je da Vlada Kantona Sarajevo nema nikakvu reakciju, čak ni da se na društvenim mrežama oglase, a ne pada im na pamet ni mjeru da donesu. Ne žele čak ni djecu da pošalju u online nastavu.

Građani Sarajeva na X-u su iznijeli svoje negodovanje prema premijeru Nihadu Uku.

“Skoro pola miliona ljudi se truje, imamo li ikakve privremene mjere ili čekamo da crknemo jedno po jedno, djeca, stariji, trudnice… Imate li duše ili ovo malo naše duše da utihne”, pita Uka korisnica merieladyy.

“Možete li šta reći po pitanju smoga u Sarajevu? Ili sad to vise nije važno.”, pita Vladu KS i Nihada Uka HarisO14.

“Samo neka neko stisne pa kaže da @vladaks_ nema rezultate. Bravo @nihaduk”, govori ironično Insajder23.

“Premijeru, Gradonačelnice, ima li ikakvih planova za smanjenje zagađenja? Može li se barem probati u svakoj skoli kupiti prociscivac zraka, ocigledno se problem nece rjesiti jos dugo vremena, barem ga suzbiti koliko toliko”, pita Uka i Benjaminu Karić ArminB.

Dok ga “Bosnianbear” pita može li se ležat, aludirajući na to da Uk ništa ne radi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79