Sve više doktora u politici: GO DF-u Tuzla pristupili prof. dr Zlatan Fatušić i dr Igor Hudić

Na sjednici Povjerenstva Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla, održanoj u četvrtak, redove ove stranke pojačali su prof. dr Zlatan Fatušić i dr Igor Hudić.

Fatušić je šef Odjeljenja opšte ginekologije UKC-a Tuzla. Član je predsjedništva Svjetske asocijacije za perinatalnu medicinu u 3 mandata, član predsjedništva Asocijacije za perinatalnu medicinu Jugoistočne Evrope, te član predsjedništva Asocijacije za endoskopsku ginekološku hirurgiju BiH.

Na sedam Svjetskih kongresa perinatalne medicine učestvovao je u svojstvu pozvanog predavača. Do sada je objavio preko 220 naučnih i stručnih radova, te 13 knjiga od kojih su neke štampane u inostranstvu, a 3 su univerzitetski udžbenici.

Dobitnik je Tuzlanske plakete kao i Plakete Grada Lukavca. Bio je vijećnik Općinskog vijeća Tuzla i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH

Hudić je načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista humane reprodukcije, te glavni Urednik časopisa Acta Medica Saliniana.

Autor je ili koautor više od 100 naučnih publikacija od kojih je većina publicirana u prestižnim evropskim i američkim naučnim časopisima, te je jedan od najcitiranijih autora u BiH u svojoj oblasti. Odbranio je dvije doktorske disertacije, jednu u Bosni i Hercegovini, drugu 2017. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Oslu, Norveška.

U ovoj stranci su uvjerenja da će novi članovi svojim političkim angažmanom znatno ojačati redove Demokratske fronte.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79